Beef salade met tuinbonen en bimi
bewaar
bewaar

Beef salade met tuinbonen en bimi

Limoen, knoflook en koriander geven deze door de Thaise keuken geïnspireerde salade een verfijnde smaak.

25 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan water aan de kook en kook de tuinbonen 3 min. Schep met een schuimspaan uit de pan in een kom en laat iets afkoelen. Kook daarna de bimi 3 min. in het water. Laat uitlekken in een vergiet.

Rasp ondertussen de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Doe in een kommetje met de suiker en de helft van de olie. Pers de knoflook erboven en roer door.

Verhit de grillpan. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi eventueel met zout. Gril 3 min. Keer halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat onder een deksel 5 min. rusten.

Snijd ondertussen de koriander fijn. Dubbeldop de tuinbonen en meng de bonen met de bimi, koriander en ⅔ van de dressing. Snijd het vlees in dunne plakjes en leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing en serveer.

variatietipHoud je van extra pit? Snijd een rode peper in dunne ringetjes en strooi over de salade.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Beef salade met tuinbonen en bimi

Limoen, knoflook en koriander geven deze door de Thaise keuken geïnspireerde salade een verfijnde smaak.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig