Tuinbonen-kruidensalade
bewaar
bewaar

Tuinbonen-kruidensalade

Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.

1 uur bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd het spek in reepjes en bak 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de munt, basilicum en koriander af.

Scheur de munt- en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.

Tuinbonen dubbeldoppen

Instructievideo - 00:24 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tuinbonen-kruidensalade

Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig