Tuinbonen-kruidensalade
Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.
Aan de slag
Snijd het spek in reepjes en bak 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de munt, basilicum en koriander af.
Scheur de munt- en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.
Tuinbonen dubbeldoppen
Instructievideo - 00:24 min.
Tuinbonen-kruidensalade
Topbijgerecht, maar ook heerlijk als hapje op geroosterd brood.
bijgerecht
null personen
320 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Snijd het spek in reepjes en bak 6 min. in een koekenpan zonder olie of boter knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).
Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de munt, basilicum en koriander af.
Scheur de munt- en basilicumblaadjes in stukjes. Meng met de boontjes, spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g ontbijtspek
600 g diepvries tuinbonen
2 limoenen
8 el olijfolie extra vierge
2 el vloeibare honing
30 g verse munt
30 g verse basilicum
30 g verse koriander
75 g rucola