Rachel Khoo's pad elzas
bewaar
bewaar

Rachel Khoo's pad elzas

Kool en wortel geven het gerecht een knapperige bite, spekblokjes zorgen voor een zoute smaak en mierikskwortel voegt pit toe.

25 min. bereiden

13 ingrediënten

Aan de slag

Roer de honing, azijn en zout naar smaak door elkaar en zet het mengsel apart.

Schil de wortels en snijd in dunne staafjes. Verwijder de harde kern van de rodekool en schaaf hem. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Pel de sjalotten en knoflook, snijd de sjalotten in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, houd het witte en het groene deel gescheiden. Rasp de verse mierikswortel.

Breng een grote pan water aan de kook en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en bewaar een beetje kookvocht.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de spekreepjes, wortels, kool, champignons en noodles toe en roerbak alles 2 minuten. Voeg de sjalotjes, knoflook en het witte deel van de lente-uitjes toe. Bak alle ingrediënten nog 2 minuten en voeg dan de honingsaus en een paar eetlepels noodleskookvocht toe. Zet het vuur uit en meng de mierikswortel erdoor. Serveer het gerecht direct en bestrooi met het groene deel van de lente-ui.

algemeenBron: Mijn Franse keuken, Rachel Khoo
variatietipIn plaats van Elzasser platte noodles kun je ook mienestjes gebruiken.
variatietipIn plaats van verse mierikswortel kun je ook 1 el geraspte mierikswortel uit een potje gebruiken. Dit is sterker van smaak.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rachel Khoo's pad elzas

Kool en wortel geven het gerecht een knapperige bite, spekblokjes zorgen voor een zoute smaak en mierikskwortel voegt pit toe.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig