Rachel Khoo's bloemkoolcheeseburgers
Fastfood in een nieuw jasje.
Aan de slag
Stoom de bloemkoolroosjes 7 tot 8 min. tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur, giet af en laat de roosjes afkoelen in een vergiet. Maak ondertussen de chutney van rode uien. Doe de boter in een koekenpan en zet de pan op laag vuur. Voeg de uien en het zout toe. Fruit de uien 20 min. tot ze zacht en plakkerig zijn. Doe de azijn, rozijnen en suiker erbij en laat dit nog 5 min. koken tot je een glanzende, gereduceerde saus hebt. Proef of er zout en peper bij moet.
Doe, als de bloemkool is afgekoeld, de witte bonen in de keukenmachine en pulseer een keer. Voeg dan de bloemkool toe en pulseer opnieuw. Het is niet de bedoeling dat je een gladde puree krijgt, houd het grof. Schep het bonen-bloemkoolmengsel in een kom en doe er 1 el broodkruim bij. Rasp 80 g van de kaas en voeg toe, samen met de peterselie, nootmuskaat, hazelnoten en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper en vorm met je handen 6 burgers van de mix, met een diameter van ongeveer 6 cm.
Klop het eiwit in een kom los en verdeel de rest van het broodkruim over een bord. Bestrijk de burgers helemaal met het eiwit en wentel ze daarna door het broodkruim. Doe de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in de hete olie, 3 tot 4 min. per kant, tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Snijd plakken van de rest van de kaas en leg die op de hamburgers in de pan, zodat de kaas smelt. Leg een burger op een slablad, garneer met een plak tomaat en serveer met een grote lepel chutney.
Rachel Khoo's bloemkoolcheeseburgers
Fastfood in een nieuw jasje.
hoofdgerecht
null personen
325 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Stoom de bloemkoolroosjes 7 tot 8 min. tot ze gaar zijn. Haal de pan van het vuur, giet af en laat de roosjes afkoelen in een vergiet. Maak ondertussen de chutney van rode uien. Doe de boter in een koekenpan en zet de pan op laag vuur. Voeg de uien en het zout toe. Fruit de uien 20 min. tot ze zacht en plakkerig zijn. Doe de azijn, rozijnen en suiker erbij en laat dit nog 5 min. koken tot je een glanzende, gereduceerde saus hebt. Proef of er zout en peper bij moet.
Doe, als de bloemkool is afgekoeld, de witte bonen in de keukenmachine en pulseer een keer. Voeg dan de bloemkool toe en pulseer opnieuw. Het is niet de bedoeling dat je een gladde puree krijgt, houd het grof. Schep het bonen-bloemkoolmengsel in een kom en doe er 1 el broodkruim bij. Rasp 80 g van de kaas en voeg toe, samen met de peterselie, nootmuskaat, hazelnoten en het citroenrasp. Breng op smaak met zout en peper en vorm met je handen 6 burgers van de mix, met een diameter van ongeveer 6 cm.
Klop het eiwit in een kom los en verdeel de rest van het broodkruim over een bord. Bestrijk de burgers helemaal met het eiwit en wentel ze daarna door het broodkruim. Doe de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers in de hete olie, 3 tot 4 min. per kant, tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn. Snijd plakken van de rest van de kaas en leg die op de hamburgers in de pan, zodat de kaas smelt. Leg een burger op een slablad, garneer met een plak tomaat en serveer met een grote lepel chutney.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g bloemkoolroosjes
50 g ongezouten roomboter
4 rode uien
1 mespunt zeezout
150 ml rodewijnazijn
2 el rozijnen
2 el lichte basterdsuiker
140 g witte bonen in pot
85 g verse broodkruim
140 g cheddar
2 el verse platte peterselie
1 mespunt verse nootmuskaat
1 el hazelnoten
1 el citroenrasp
1 eiwit
2 el zonnebloemolie
1 krop eikenbladsla
1 tomaat
Dit heb je nodig
keukenmachine