Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten
Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.
Aan de slag
Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen en snijd in fijne blokjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd in fijne blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in fijne blokjes.
Zet de pan bouillon op laag vuur. Smelt de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui glazig. Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe. Roer kort op laag vuur, schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn. Doe er steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt. Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ca. 20 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.
Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto heet.
Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten
Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen en snijd in fijne blokjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd in fijne blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in fijne blokjes.
Zet de pan bouillon op laag vuur. Smelt de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui glazig. Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe. Roer kort op laag vuur, schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn. Doe er steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt. Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ca. 20 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.
Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto heet.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 stengels bleekselderij
4 winterpenen
1 ui
2 artisjokharten in blik
100 g verse sperziebonen
2 l groentebouillon van tablet
100 g ongezouten roomboter
50 g verse doperwten
400 g risottorijst
12 verse groene asperges
60 g geraspte Parmezaanse kaas