Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten
bewaar
bewaar

Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten

Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.

30 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen en snijd in fijne blokjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd in fijne blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in fijne blokjes.

Zet de pan bouillon op laag vuur. Smelt de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui glazig. Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe. Roer kort op laag vuur, schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn. Doe er steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt. Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ca. 20 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.

Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto heet.

algemeenBron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten

Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig