Risotto met snijbonen
Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!
Aan de slag
Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee.
Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Verhit ondertussen 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. gaar.
Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto.
Verdeel de risotto over de borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Risotto met snijbonen
Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee.
Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
Verhit ondertussen 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. gaar.
Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto.
Verdeel de risotto over de borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse tijm
2 uien
3 stengels bleekselderij
75 g ongezouten roomboter
300 g risottorijst
1 l kippenbouillon van tablet
300 g runderchipolata
300 g diepvries snijbonen