Hartige gevulde pannenkoekjes met spinazie, ham & spek
Met een Italiaanse vulling worden de oer-Hollandse pannenkoekjes nóg lekkerder.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe de ontdooide spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.
Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Hartige gevulde pannenkoekjes met spinazie, ham & spek
Met een Italiaanse vulling worden de oer-Hollandse pannenkoekjes nóg lekkerder.
hoofdgerecht
null personen
870 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de pijnboompitten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe de ontdooide spinazie in een pan en meng met de ricotta, pesto en ham. Verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Roer de pijnboompitten en de helft van de kaas erdoor. Verwarm de tomatensaus in een andere pan.
Schep op elke pannenkoek 3 el van het spinaziemengsel en rol op. Leg de pannenkoekrollen in een ovenschaal en schep de tomatensaus erover. Leg op elke rol een plakje spek en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g pijnboompitten
450 g diepvries fijngesneden spinazie
250 g ricotta
2 el pesto arrabbiata
200 g gegrilde-yorkhamreepjes
150 g kaas voor pizza
225 g koelverse tomatensaus pesto pomodori
8 pannenkoeken naturel
8 plakjes ontbijtspek
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 35 cm)