Hartige muffins van spaghetti met vegetarische balletjes
Alle ballen verzamelen! Deze oranje muffins met spaghetti en vega balletjes rollen tijdens een potje voetbal zo je mond in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Breek de eieren in een grote kom en klop los. Voeg ⅘ van de geraspte kaas en de afgegoten spaghetti toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de spaghetti met een vork over de vormpjes. Schenk eventueel achtergebleven eimengsel erover. Steek een vork halverwege een holte gevuld met de pasta en draai de spaghetti tot een nestje. Bak de spaghetticupcakes in het midden van de oven ca. 10 min.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de tomatensaus en het water toe en verwarm nog 5 min. mee. Schep af en toe om.
Neem de spaghetticupcakes uit de oven. Laat 5 min. afkoelen en neem met behulp van een lepel uit de muffinvorm. Verdeel over elke cupcake een balletje en wat saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Steek er een prikker in en serveer direct.
Hartige muffins van spaghetti met vegetarische balletjes
Alle ballen verzamelen! Deze oranje muffins met spaghetti en vega balletjes rollen tijdens een potje voetbal zo je mond in.
null personen
130 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Breek de eieren in een grote kom en klop los. Voeg ⅘ van de geraspte kaas en de afgegoten spaghetti toe en roer alles goed door elkaar. Verdeel de spaghetti met een vork over de vormpjes. Schenk eventueel achtergebleven eimengsel erover. Steek een vork halverwege een holte gevuld met de pasta en draai de spaghetti tot een nestje. Bak de spaghetticupcakes in het midden van de oven ca. 10 min.
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de vegaballetjes 5 min. rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de tomatensaus en het water toe en verwarm nog 5 min. mee. Schep af en toe om.
Neem de spaghetticupcakes uit de oven. Laat 5 min. afkoelen en neem met behulp van een lepel uit de muffinvorm. Verdeel over elke cupcake een balletje en wat saus. Bestrooi met de rest van de kaas. Steek er een prikker in en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g spaghetti
2 middelgrote eieren
125 g geraspte jonge kaas
1 el milde olijfolie
12 vegetarische balletjes
225 g koelverse tomatensaus pesto pomodori
100 ml water
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
Hollandse vlaggetjes