Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
Exotisch gekruid, maar heerlijk zacht van smaak.
Aan de slag
Breng in een ruime pan het water met 1 el olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous en rozijnen toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rasp de oranje schil eraf en schep het rasp en 2 el olie door de couscous. Roer regelmatig los met een vork.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper. Gril de kipfilet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe.
Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout en verdeel met de spinazie over de borden. Leg de kipfilet erbij en bestrooi met de za’atar.
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
Instructievideo - 03:11 min.
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous
Exotisch gekruid, maar heerlijk zacht van smaak.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een ruime pan het water met 1 el olie aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg de couscous en rozijnen toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Rasp de oranje schil eraf en schep het rasp en 2 el olie door de couscous. Roer regelmatig los met een vork.
Verhit ondertussen de grillpan. Bestrijk de kipfilet met 2 el olie en bestrooi met peper. Gril de kipfilet in 2 min. per kant goudbruin en gaar. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Voeg peper toe.
Breng de couscous op smaak met peper en eventueel zout en verdeel met de spinazie over de borden. Leg de kipfilet erbij en bestrooi met de za’atar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 ml kraanwater
6 el traditionele olijfolie
250 g couscous
50 g rozijnen
1 medium handsinaasappel
380 g kipfiletplakjes à la minute
2 tenen knoflook
600 g verse spinazie
1 tl za'atar kruidenmix
Dit heb je nodig
grillpan