Gevulde courgette met worst en ui
Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Hak grof. Halveer de courgettes in de lengte. Hol uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.
Haal het vel van de saucijzen. Voeg het vlees toe aan de ui en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel tijdens het bakken in stukjes met een pollepel. Voeg de tijmblaadjes, rozijnen en courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg peper en eventueel zout en de noten toe.
Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal. Vul met het worstmengsel en druk aan. Rooster en verkruimel het brood. Strooi dit erover. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Gevulde courgette met worst en ui
Gevuld met rozijnen en hazelnoot. Dit móet je echt proeven!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rooster de noten 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Hak grof. Halveer de courgettes in de lengte. Hol uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de ui. Verhit olie in de koekenpan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.
Haal het vel van de saucijzen. Voeg het vlees toe aan de ui en bak het vlees in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Verdeel tijdens het bakken in stukjes met een pollepel. Voeg de tijmblaadjes, rozijnen en courgette toe en bak 3 min. mee. Voeg peper en eventueel zout en de noten toe.
Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal. Vul met het worstmengsel en druk aan. Rooster en verkruimel het brood. Strooi dit erover. Verdeel de boter erover. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
95 g ongebrande hazelnoten
4 courgettes
2 uien
2 el traditionele olijfolie
320 g kalfssaucijzen
7½ g verse tijm
2 el blanke rozijnen
42 g ongezouten roomboter
2 sneetjes casinobrood
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 40 cm)