Gevulde courgette met gehakt
Voeg wat courgettepret aan je leven toe met deze gevulde courgettes.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de zaadlijsten grof en hou apart.
Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosuitjes en de knoflook fijn. Snijd de stelen van de koriander fijn en snijd de blaadjes grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak het gehakt in 4 min. rul. Zet het vuur lager, voeg de picadillo, courgettezaadlijsten, paprika, bosui, knoflook, mais, zwarte bonen en de helft van de fijngesneden korianderstelen toe, roerbak 5 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Leg de gehalveerde courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de gehaktvulling over de courgettehelften. Bak de courgettes ca. 15 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Pureer met de staafmixer de zuivelspread met het limoensap en -rasp, het water en de rest van de korianderstelen tot een gladde saus.
Haal de courgettes uit de oven. Verdeel de avocado erover. Besprenkel met de koriander-limoensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.
Gevulde courgette met gehakt
Voeg wat courgettepret aan je leven toe met deze gevulde courgettes.
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgettes in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de zaadlijsten grof en hou apart.
Halveer de puntpaprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bosuitjes en de knoflook fijn. Snijd de stelen van de koriander fijn en snijd de blaadjes grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd in kleine blokjes van een ½ cm. Laat de mais en zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak het gehakt in 4 min. rul. Zet het vuur lager, voeg de picadillo, courgettezaadlijsten, paprika, bosui, knoflook, mais, zwarte bonen en de helft van de fijngesneden korianderstelen toe, roerbak 5 min. Breng eventueel op smaak met zout.
Leg de gehalveerde courgettes op een met bakpapier beklede bakplaat, verdeel de gehaktvulling over de courgettehelften. Bak de courgettes ca. 15 min. in het midden van de oven.
Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Pureer met de staafmixer de zuivelspread met het limoensap en -rasp, het water en de rest van de korianderstelen tot een gladde saus.
Haal de courgettes uit de oven. Verdeel de avocado erover. Besprenkel met de koriander-limoensaus en bestrooi met de korianderblaadjes.
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 biologische courgettes
1 AH Biologisch zoete puntpaprika
2 bosuitjes
2 tenen knoflook
15 g verse koriander
2 avocado's
150 g mais in blik
200 g zwarte bonen in blik
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
3 el Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo
1 limoen
100 g zuivelspread
2 el water
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer