Rodekoolstamp met spekjesjus en appel
bewaar
bewaar

Rodekoolstamp met spekjesjus en appel

De perfecte smaakcombinatie: zoete rodekool, zure appel en zoute spekjes.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen een kwart van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.

Verwarm ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de pot. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en de helft van de boter. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Snijd de appels in partjes. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de appelpartjes in 2 min. per kant bruin.

Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp op laag vuur tot een smeuïge puree. Schep de rodekool erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de karbonade en appel. Schep de jus over het vlees.

combinatietipLekker met appelcompote.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekoolstamp met spekjesjus en appel

De perfecte smaakcombinatie: zoete rodekool, zure appel en zoute spekjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig