Rodekoolstamppot met gekruide worstjes
bewaar
bewaar

Rodekoolstamppot met gekruide worstjes

Op en top Hollands, zoet en (niet té) kruidig: smaken die ook kinderen lekker vinden.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in water met zout in 12 min. gaar. Verwarm de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de rode ui. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de worstjes in 5 min. bruin en gaar.

Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de stroop, jusmix en het water toe. Breng de jus al roerend met een garde aan de kook en laat 1 min. zachtjes doorkoken. Giet de aardappelen af. Stamp ze grof met de pureestamper. Schep de rodekool en de helft van de jus erdoor. Breng op smaak met peper.

Schep de stamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk er de rest van de jus in. Leg de worstjes erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekoolstamppot met gekruide worstjes

Op en top Hollands, zoet en (niet té) kruidig: smaken die ook kinderen lekker vinden.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig