Madrasboerenkool met champignons
De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.
Aan de slag
Halveer grote stukken aardappel en kook deze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 10 min. gaar. Halveer de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd de bosuitjes in schuine ringen van 1 cm. Doe de sojasaus en bosui erbij en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen met boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met boerenkool en voldoende kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Voeg de specerijenmelange en een beetje zout toe.
Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erop.
Madrasboerenkool met champignons
De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Halveer grote stukken aardappel en kook deze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 10 min. gaar. Halveer de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd de bosuitjes in schuine ringen van 1 cm. Doe de sojasaus en bosui erbij en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
Giet de aardappelen met boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met boerenkool en voldoende kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Voeg de specerijenmelange en een beetje zout toe.
Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erop.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg koelverse stamppotaardappelen
400 g boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper
250 g kastanjechampignons
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 bosuien
3 el sojasaus
4 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
Dit heb je nodig
pureestamper