Madrasboerenkool met champignons
bewaar
bewaar

Madrasboerenkool met champignons

De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.

15 min. bereiden

licht pittig

8 ingrediënten

Aan de slag

Halveer grote stukken aardappel en kook deze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 10 min. gaar. Halveer de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd de bosuitjes in schuine ringen van 1 cm. Doe de sojasaus en bosui erbij en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.

Giet de aardappelen met boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met boerenkool en voldoende kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Voeg de specerijenmelange en een beetje zout toe.

Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erop.

variatietipGeen boerenkoolmix kunnen vinden? Je kunt ook 300 g boerenkool, 1 rode ui (fijngesnipperd), 1 rode paprika (in stukjes gesneden) en 1 rood pepertje (fijngesneden) gebruiken
variatietipVervang als variatie de bosui eens door 1 bakje grofgesneden koriander (15 g). Schep de koriander vlak voor het serveren door de champignons.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Madrasboerenkool met champignons

De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig