Italiaans stoofvlees
Je hele huis ruikt heerlijk naar Italiaanse kruiden, zacht stoofvlees en tomaat. Bellissima!
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.
Verhit 1/4 van de olie in een braadpan en bak 1/3 van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.
Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en de helft van de fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie zeer fijn en meng met het citroenrasp en de rest van de knoflook. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.
Italiaans stoofvlees
Instructievideo - 02:54 min.
Italiaans stoofvlees
Je hele huis ruikt heerlijk naar Italiaanse kruiden, zacht stoofvlees en tomaat. Bellissima!
hoofdgerecht
null personen
440 kcal
25 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de riblappen in stukken van 2 x 2 cm. Meng het vlees in een kom met peper, eventueel zout en de bloem. Wikkel om het bosje kruiden, van begin tot eind, een flink stuk keukentouw. Maak vast met een knoop.
Verhit 1/4 van de olie in een braadpan en bak 1/3 van het vlees bruin. Neem uit de pan. Bak op dezelfde manier de overige 2 porties vlees.
Verwarm de rest van de olie in de pan en fruit de ui en de helft van de fijngesneden knoflook op laag vuur 5 min. Zet het vuur hoger en voeg de tomatenpuree toe. Verwarm al roerend 1 min.
Snijd de tomaten in blokjes. Voeg met de wijn, Italiaanse kruiden en het vlees toe aan het tomatenpureemengsel. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 2 uur stoven, met de deksel half op de pan. Is de saus te dun, laat dan even zonder deksel inkoken op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie zeer fijn en meng met het citroenrasp en de rest van de knoflook. Dit mengsel heet gremolata. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met de gremolata.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
4 tenen knoflook
900 g riblappen
2 el tarwebloem
20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
8 el traditionele olijfolie
70 g tomatenpuree
500 g trostomaten
300 ml droge witte wijn
1 citroen
20 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
keukentouw