Gebakken rijstschotel met rookworst en sambal-omelet
Oost ontmoet west in deze rijstschotel
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak wokgroente, halveer in de lengte en verwijder met een mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.
Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.
Rode peper schoonmaken
Instructievideo - 00:34 min.
Gebakken rijstschotel met rookworst en sambal-omelet
Oost ontmoet west in deze rijstschotel
hoofdgerecht
null personen
670 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de rookworst in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm. Verhit olie in een wok en bak de rookworst op hoog vuur in 3 min. krokant.
Snijd het steeltje van de rode peper uit het pak wokgroente, halveer in de lengte en verwijder met een mes de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Voeg de rijst, rode peper en groente toe aan de rookworst en roerbak op middelhoog vuur 5 min.
Klop ondertussen de eieren los met de sambal. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het ei aan beide kanten op middelhoog vuur goudbruin. Snijd de bosui in ragfijne ringetjes. Snijd de omelet in reepjes. Verdeel de omelet en bosui over de nasi. Serveer met de atjar.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
1 AH basic rookworst
3 el zonnebloemolie
450 g nasi-bamigroente
3 middelgrote scharreleieren
2 tl sambal oelek
3 bosuien
340 g atjar tjampoer