Kerstboomstammetje
Een echte bûche de noël (kerstboomstam). Dit spectaculaire nagerecht met ontbijtkoek, schuimkrans en kaneelijs is eenvoudig te maken.
Aan de slag
Snijd de ontbijtkoek in de lengte in 4 plakken. Leg een vel bakpapier van 30 cm op een vel vershoudfolie en leg de repen ontbijtkoek naast elkaar erop. Verkruimel de schuimkransen over de ontbijtkoek. Verdeel het ijs over de schuimkransen.
Rol het geheel met behulp van de folie en het bakpapier in de lengte op tot een zo strak mogelijke rol. Verpak strak in 2 lagen aluminiumfolie. Leg de rol minimaal 5 uur in de vriezer.
Neem de rol uit de vriezer en leg op een schaal. Bestrijk rondom met hazelnootpasta. Trek er met een vork in de lengte strepen in zodat de rol op een boomstammetje lijkt.
Bestrooi met poedersuiker en leg er wat chocolade hulstblaadjes op. Versier de schaal rondom de rol met de rest van de hulstblaadjes en blauwe bessen.
Kerstboomstammetje
Een echte bûche de noël (kerstboomstam). Dit spectaculaire nagerecht met ontbijtkoek, schuimkrans en kaneelijs is eenvoudig te maken.
nagerecht
null personen
495 kcal
20 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ontbijtkoek in de lengte in 4 plakken. Leg een vel bakpapier van 30 cm op een vel vershoudfolie en leg de repen ontbijtkoek naast elkaar erop. Verkruimel de schuimkransen over de ontbijtkoek. Verdeel het ijs over de schuimkransen.
Rol het geheel met behulp van de folie en het bakpapier in de lengte op tot een zo strak mogelijke rol. Verpak strak in 2 lagen aluminiumfolie. Leg de rol minimaal 5 uur in de vriezer.
Neem de rol uit de vriezer en leg op een schaal. Bestrijk rondom met hazelnootpasta. Trek er met een vork in de lengte strepen in zodat de rol op een boomstammetje lijkt.
Bestrooi met poedersuiker en leg er wat chocolade hulstblaadjes op. Versier de schaal rondom de rol met de rest van de hulstblaadjes en blauwe bessen.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g ongesneden ontbijtkoek
1 l kaneelijs
3 meringues vanille
400 g hazelnootpasta
75 g chocolade hulstblaadjes
100 g blauwe bessen
2 el poedersuiker
Dit heb je nodig
bakpapier