Paddenstoelensoep & roomkaasballen
Mooie, heldere soep. De roomkaasballetjes met walnoten en bieslook maken ‘m heel speciaal.
Aan de slag
Snijd ⅔ van de paddenstoelen en de kastanjechampignons fijn of hak ze fijn in de keukenmachine. Was de prei. Snijd het donker-en lichtgroene deel in ringen en het witte deel in ragfijne ringen. Breng het water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen en champignons, de groene preiringen, het laurierblaadje en de kruiden uit de paddenstoelenmix. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur trekken.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en strooi deze op een plat bord. Hak de noten grof en meng in een kom met de roomkaas. Rol van het roomkaasmengsel met droge handen balletjes van Ø 2 cm en rol deze door de bieslook. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Snijd van de rest van de paddestoelen de grote exemplaren in stukken. Laat de kleinere paddenstoelen heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zeef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de gebakken paddenstoelen en witte preiringen over diepe borden. Schep de hete soep erop. Verdeel de roomkaasballetjes erover en serveer direct.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Paddenstoelensoep & roomkaasballen
Mooie, heldere soep. De roomkaasballetjes met walnoten en bieslook maken ‘m heel speciaal.
voorgerecht
null personen
210 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Snijd ⅔ van de paddenstoelen en de kastanjechampignons fijn of hak ze fijn in de keukenmachine. Was de prei. Snijd het donker-en lichtgroene deel in ringen en het witte deel in ragfijne ringen. Breng het water aan de kook met de fijngesneden paddenstoelen en champignons, de groene preiringen, het laurierblaadje en de kruiden uit de paddenstoelenmix. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur trekken.
Snijd ondertussen de bieslook fijn en strooi deze op een plat bord. Hak de noten grof en meng in een kom met de roomkaas. Rol van het roomkaasmengsel met droge handen balletjes van Ø 2 cm en rol deze door de bieslook. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Snijd van de rest van de paddestoelen de grote exemplaren in stukken. Laat de kleinere paddenstoelen heel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen 2 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Zeef de soep en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de gebakken paddenstoelen en witte preiringen over diepe borden. Schep de hete soep erop. Verdeel de roomkaasballetjes erover en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g kastanjechampignons
450 g paddenstoelen voor risotto
2 preien
1 l kraanwater
1 laurierblaadje
100 g mon chou
25 g ongebrande walnoten
25 g verse bieslook
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
keukenmachine