Basmatirijst met saffraan en honing
Aan de slag
Uien pellen en fijn snipperen. In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten. Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toevoegen en bouillon aan kook brengen.Rijst toevoegen en in ca. 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken. Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper. Rijst nog even uit laten dampen. Lekker bij oosterse (kip- en groente)gerechten.
Basmatirijst met saffraan en honing
bijgerecht
null personen
295 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Uien pellen en fijn snipperen. In hapjespan boter smelten en uien, gemberpoeder en nootmuskaat ca. 3 minuten op zacht vuur fruiten. Bouillontablet, saffraan, kaneelstokjes, kruidnagels en 5 dl water toevoegen en bouillon aan kook brengen.Rijst toevoegen en in ca. 15 minuten op zacht vuur afgedekt gaarkoken. Rijst met vork doorroeren, kaneelstokjes en kruidnagels verwijderen en rijst op smaak brengen met peper. Rijst nog even uit laten dampen. Lekker bij oosterse (kip- en groente)gerechten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
30 g boter of margarine
1 theelepel gemberpoeder
¼ theelepel nootmuskaat
1 kippenbouillontablet
1 zakje saffraan
2 kaneelstokjes
5 kruidnagels
250 g basmatirijst
0 (versgemalen) zwarte peper