Paleisrijst
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Krenten wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip met pijnboompitten ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Ui erdoor scheppen en op laag vuur nog ca. 2 minuten glazig bakken. Bouillontablet oplossen in 6 dl kokend water. Rijst door kipmengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Krenten, saffraan en piment toevoegen. Pilav afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Pan van vuur nemen en pilav onafgedekt nog ca. 10 minuten laten uitdampen. Als bijgerecht serveren bij uitgebreide maaltijd met kebab of gegrilde lamskoteletjes, of als hoofdgerecht met tomaten- of bietensalade.
Paleisrijst
hoofdgerecht
null personen
490 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Ui pellen en snipperen. Krenten wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en kip met pijnboompitten ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Ui erdoor scheppen en op laag vuur nog ca. 2 minuten glazig bakken. Bouillontablet oplossen in 6 dl kokend water. Rijst door kipmengsel scheppen en bouillon erbij schenken. Krenten, saffraan en piment toevoegen. Pilav afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken. Pan van vuur nemen en pilav onafgedekt nog ca. 10 minuten laten uitdampen. Als bijgerecht serveren bij uitgebreide maaltijd met kebab of gegrilde lamskoteletjes, of als hoofdgerecht met tomaten- of bietensalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
50 g krenten
200 g kipfilet
0 zout
0 (versgemalen) peper
2 eetlepels boter of margarine
1 zakje pijnboompitten
1½ kippenbouillontablet
250 g langkorrelrijst
1 zakje saffraan
½ theelepel piment