Saffraanrijst met groenten
Aan de slag
Saffraan met 3 el heet water 5 min. weken. In braadpan ghee verhitten en kaneel, kruidnagels, kardemom en laurierblaadjes al omscheppend bakken tot geur vrijkomt. Rijst, peen, saffraan en rozijnen erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Aan rijst 1 tl zout en 750 ml water toevoegen en alles afgedekt in 20 min. op laag vuur gaar laten worden. Laatste 5 min. (bevroren) tuinerwten toevoegen. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Rijst overdoen in schaal en cashwenoten erover strooien.
Saffraanrijst met groenten
bijgerecht
null personen
570 kcal
35 min. bereiden
3 min. wachten
Aan de slag
Saffraan met 3 el heet water 5 min. weken. In braadpan ghee verhitten en kaneel, kruidnagels, kardemom en laurierblaadjes al omscheppend bakken tot geur vrijkomt. Rijst, peen, saffraan en rozijnen erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Aan rijst 1 tl zout en 750 ml water toevoegen en alles afgedekt in 20 min. op laag vuur gaar laten worden. Laatste 5 min. (bevroren) tuinerwten toevoegen. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Rijst overdoen in schaal en cashwenoten erover strooien.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 envelopjes saffraan
4 el ghee
2 kaneelstokjes
4 kruidnagels
1 tl gemalen kardemom (specerijen)
3 laurierblaadjes
300 g basmatirijst
150 g winterpeen
100 g rozijnen
150 g tuinerwten
75 g gezouten cashewnoten