Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello
Aan de slag
Portobello's schoonvegen met keukenpapier, rondom bestrijken met chiliolie en minstens 10 minuten laten liggen. Paprika's in reepjes snijden. Roquefort verkruimelen. Bieslook fijn knippen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Zout en peper erboven malen. Helft van bieslook erdoor scheppen. Mengsel in 6 porties verdelen. In grillpan portobello's in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar roosteren, halverwege keren. Intussen in grote koekenpan olijfolie verhitten en bergjes geraspte aardappel erin scheppen. Bergjes platdrukken en in 2 à 3 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en andere kant bruinbakken. Veldsla over twee borden verdelen. Röstikoekjes in midden dakpansgewijs erop leggen. Geroosterde portobello's op röstikoekjes leggen en garneren met paprikareepjes. Roquefort en rest van bieslook erover strooien.
Zoete aardappelrösti met geroosterde portobello
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Portobello's schoonvegen met keukenpapier, rondom bestrijken met chiliolie en minstens 10 minuten laten liggen. Paprika's in reepjes snijden. Roquefort verkruimelen. Bieslook fijn knippen. Grillpan verhitten tot gloeiend heet. Aardappels schillen en (in keukenmachine) grof raspen. Zout en peper erboven malen. Helft van bieslook erdoor scheppen. Mengsel in 6 porties verdelen. In grillpan portobello's in ca. 8 minuten mooi bruin en beetgaar roosteren, halverwege keren. Intussen in grote koekenpan olijfolie verhitten en bergjes geraspte aardappel erin scheppen. Bergjes platdrukken en in 2 à 3 minuten bruinbakken, met spatel voorzichtig keren en andere kant bruinbakken. Veldsla over twee borden verdelen. Röstikoekjes in midden dakpansgewijs erop leggen. Geroosterde portobello's op röstikoekjes leggen en garneren met paprikareepjes. Roquefort en rest van bieslook erover strooien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 portobello champignons
2 eetlepels olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilip
2 geroosterde paprika's
100 g Roquefort of Danish Blue
½ zakje knoflookbieslook
300 g zoete aardappels
0 grof zeezout
0 (versgemalen) zwarte peper
3 eetlepels olijfolie
1 zakje veldsla
Dit heb je nodig
keukenpapier