Mandarijnensoufflés
Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.
Aan de slag
Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijnmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.
Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.
Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Mandarijnensoufflés
Luchtig nagerechtje van friszoete mandarijnpartjes uit een blikje.
nagerecht
null personen
195 kcal
25 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Breng in een steelpan de mandarijnpartjes met de rietsuiker aan de kook. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur. Roer ondertussen de maizena los met het water en roer door de mandarijnen. Laat nog 1 min. doorkoken. Pureer het mandarijnmengsel met de staafmixer of in de keukenmachine en laat een beetje afkoelen.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de soufflébakjes in met de boter en bestrooi de binnenkant met 20 g kristalsuiker. Zet tot gebruik in de koelkast.
Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt. Klop het eiwit stijf in een kom. Voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Roer 2 el eiwit door de mandarijnpuree en spatel daarna snel de rest van het eiwit erdoor. Het mengsel hoeft niet egaal van kleur te worden.
Schep het eiwitmengsel in de soufflébakjes. Laat in het midden van de oven in ca. 12 min. rijzen. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
30 g rietsuiker
2 tl maizena
1 el kraanwater
1 el boter om in te vetten
70 g fijne kristalsuiker
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
soufflébakjes