Maxi-muffins
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Twee repen bakpapier van 28 x 11 cm dubbelvouwen tot repen van 28 x 5 1/2 cm en tot kokertje met doorsnede van soufflévormpjes rollen/vouwen. Touw rond kokertjes binden en vaststrikken. Bodem van vormpjes licht invetten, kokertjes in vormpjes zetten en binnenkant van kokertjes licht invetten. In zeef bosbessen laten uitlekken. Sinaasappel goed schoon boenen en er boven kom 2 theelepels schil dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. Zelfrijzend bakmeel, snufje zout, basterdsuiker en kaneelpoeder door geraspte schil roeren. Ei, crème fraîche en 3/4 dl sinaasappelsap toevoegen en alles tot glad beslag roeren. Bosbessen erdoor scheppen. Beslag in kokertjes scheppen en muffins in midden van oven in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar bakken. Muffins iets laten afkoelen en uit vormpjes nemen, maar bakpapier eromheen laten zitten. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Maxi-muffins
nagerecht
null personen
410 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Twee repen bakpapier van 28 x 11 cm dubbelvouwen tot repen van 28 x 5 1/2 cm en tot kokertje met doorsnede van soufflévormpjes rollen/vouwen. Touw rond kokertjes binden en vaststrikken. Bodem van vormpjes licht invetten, kokertjes in vormpjes zetten en binnenkant van kokertjes licht invetten. In zeef bosbessen laten uitlekken. Sinaasappel goed schoon boenen en er boven kom 2 theelepels schil dun afraspen. Sinaasappel uitpersen. Zelfrijzend bakmeel, snufje zout, basterdsuiker en kaneelpoeder door geraspte schil roeren. Ei, crème fraîche en 3/4 dl sinaasappelsap toevoegen en alles tot glad beslag roeren. Bosbessen erdoor scheppen. Beslag in kokertjes scheppen en muffins in midden van oven in 30 à 35 minuten goudbruin en gaar bakken. Muffins iets laten afkoelen en uit vormpjes nemen, maar bakpapier eromheen laten zitten. Laten afkoelen en tot gebruik in afgesloten trommel bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 blikje bosbessen op lichte siroop
1 sinaasappel
100 g zelfrijzend bakmeel
0 zout
25 g witte basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
1 ei (middel groot)
4 eetlepels creme fraiche
1 theelepel boter of margarine om in te vetten
Dit heb je nodig
bakpapier
paktouw
soufflévormpjes doorsnede 9 cm