Beenham uit de oven met sinaasappel
bewaar
bewaar

Beenham uit de oven met sinaasappel

Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig

10 min. bereiden / 55 min. oventijd / 2 uur 5 min. wachten

pittig

5 ingrediënten

Aan de slag

Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Neem de beenham uit de aluminium schaal.

Meng in de schaal het sinaasappelrasp en sap met de peper, suiker en olie, totdat de suiker is opgelost. Leg de ham terug in de schaal. Wentel door de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 2 uur in de koelkast marineren. Keer halverwege. Verwarm de oven voor op 175 °C.

Haal de ham uit de koelkast, verwijder het aluminiumfolie en bak de ham in het midden van de oven in ca. 55 min. gaar. Keer halverwege. Bedruip regelmatig met de marinade. Neem de ham uit de oven en dek af met of verpak in aluminiumfolie. Laat 5 min. rusten.

Snijd de ham in dunne plakken en serveer.

combinatietip Lekker met aardappelpuree en boontjes.

Beenham uit de oven met sinaasappel

Instructievideo - 02:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Beenham uit de oven met sinaasappel

Minder is meer, bewijst dit gerecht. Een paar ingrediënten: meer heb je niet nodig

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig