Zalige vispastei met erwten
Aardappelen-vis-groenten in een nieuw jasje, namelijk een prachtige pastei uit de oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C of gasovenstand 4. Schil de aardappelen, snijd ze in grote, gelijkmatige stukken en kook ze 15 min. in een grote pan water met eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met peper en eventueel zout, het rasp en de boter.
Doe de bevroren doperwten in een vergiet en schenk er kokend water over om ze te ontdooien. Laat goed uitlekken. Pulseer de doperwten in de keukenmachine en spatel door de puree.
Schil de wortelen en uien, hak ze in kleine stukjes. Doe de stukjes wortel en ui met olie in een grote, ovenbestendige pan. Bak 15 min. Roer af en toe tot ze zacht, maar nog niet verkleurd zijn.
Warm de melk intussen op in een andere pan op matig vuur. Doe als de melk tegen de kook aan is de bevroren visfilets erbij en kook ze in ongeveer 10 min. gaar. Schep de filets met een schuimspaan op een bord en neem de pan van het vuur.
Roer eerst de bloem door de wortelen en uien en giet daarna al roerend met een opscheplepel geleidelijk de melk erbij. Roer de blaadjes spinazie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de velletjes van de visfilets voorzichtig. Trek de filets in vlokken en voeg bij het wortelmengsel. Voeg de garnalen, mosterd en het sap van een 1/2 citroen toe, rasp de kaas erbij en roer voorzichtig door elkaar.
Schep de doperwtenpuree erop, strijk het oppervlak glad en maak er met een vork of lepel een leuk patroontje in. Zet de pastei 30 tot 40 min. in de oven, of tot hij prachtig goudbruin is.
Aardappelen schillen
Instructievideo - 01:08 min.
Zalige vispastei met erwten
Aardappelen-vis-groenten in een nieuw jasje, namelijk een prachtige pastei uit de oven
hoofdgerecht
null personen
435 kcal
60 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C of gasovenstand 4. Schil de aardappelen, snijd ze in grote, gelijkmatige stukken en kook ze 15 min. in een grote pan water met eventueel zout. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met peper en eventueel zout, het rasp en de boter.
Doe de bevroren doperwten in een vergiet en schenk er kokend water over om ze te ontdooien. Laat goed uitlekken. Pulseer de doperwten in de keukenmachine en spatel door de puree.
Schil de wortelen en uien, hak ze in kleine stukjes. Doe de stukjes wortel en ui met olie in een grote, ovenbestendige pan. Bak 15 min. Roer af en toe tot ze zacht, maar nog niet verkleurd zijn.
Warm de melk intussen op in een andere pan op matig vuur. Doe als de melk tegen de kook aan is de bevroren visfilets erbij en kook ze in ongeveer 10 min. gaar. Schep de filets met een schuimspaan op een bord en neem de pan van het vuur.
Roer eerst de bloem door de wortelen en uien en giet daarna al roerend met een opscheplepel geleidelijk de melk erbij. Roer de blaadjes spinazie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verwijder de velletjes van de visfilets voorzichtig. Trek de filets in vlokken en voeg bij het wortelmengsel. Voeg de garnalen, mosterd en het sap van een 1/2 citroen toe, rasp de kaas erbij en roer voorzichtig door elkaar.
Schep de doperwtenpuree erop, strijk het oppervlak glad en maak er met een vork of lepel een leuk patroontje in. Zet de pastei 30 tot 40 min. in de oven, of tot hij prachtig goudbruin is.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
1 citroen
40 g ongezouten roomboter
400 g diepvries tuinerwten
2 uien
2 winterpenen
2 el traditionele olijfolie
500 ml halfvolle melk
200 g diepvries witvisfilets
300 g diepvries wilde zalm
65 g tarwebloem
100 g verse spinazie
40 g Goudse kaas
1 tl Engelse mosterd
125 g diepvries gekookte en gepelde garnalen
Dit heb je nodig
pureestamper
keukenmachine
ovenbestendige pan (Ø 30 cm)