Satékarbonade met pittige boontjes
Hollandse ingrediënten op de oosterse toer.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in ruim water 8 min.
Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout en bak ze in 10 min. bruin en gaar. Giet de bonen af. Verhit de rest van de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de bonen toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de sambal toe en bak nog 1 min.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de karbonades over de borden. Serveer met de rijst, bonen, satésaus en kroepoek..
Satékarbonade met pittige boontjes
Hollandse ingrediënten op de oosterse toer.
hoofdgerecht
null personen
1025 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook ondertussen de sperziebonen in ruim water 8 min.
Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en eventueel zout en bak ze in 10 min. bruin en gaar. Giet de bonen af. Verhit de rest van de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Voeg de bonen toe en bak al omscheppend 3 min. Voeg de sambal toe en bak nog 1 min.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de karbonades over de borden. Serveer met de rijst, bonen, satésaus en kroepoek..
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
500 g koelverse gebroken sperziebonen
4 schouderkarbonaden
4 el zonnebloemolie
150 g gesneden uien
2 tl sambal oelek
250 g kant-en-klare satésaus
60 g kroepoek