Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten
Gevuld vlees is altijd feestelijk: mooi hoofdgerecht dat je in een halfuurtje maakt.
Aan de slag
Doe de port en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Hak de walnoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de walnoten en tijm door de port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer. Meng het fijngemalen mengsel in een kommetje met de andere helft van het mengsel.
Snijd de kip in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen en je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de kip met het noten-rozijnenmengsel en rol strak op in de breedte. Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat in 13 min. gaar worden. Snijd de kip in schuine plakjes.
Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten
Instructievideo - 03:35 min.
Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten
Gevuld vlees is altijd feestelijk: mooi hoofdgerecht dat je in een halfuurtje maakt.
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de port en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Hak de walnoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de walnoten en tijm door de port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer. Meng het fijngemalen mengsel in een kommetje met de andere helft van het mengsel.
Snijd de kip in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen en je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de kip met het noten-rozijnenmengsel en rol strak op in de breedte. Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat in 13 min. gaar worden. Snijd de kip in schuine plakjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g royale rozijnen uit chili
50 ml rode port
4 takjes verse tijm
60 g ongebrande walnoten
4 kipfilet
160 g pancetta
2 el traditionele olijfolie
Dit heb je nodig
staafmixer