Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten
bewaar
bewaar

Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten

Gevuld vlees is altijd feestelijk: mooi hoofdgerecht dat je in een halfuurtje maakt.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Doe de port en rozijnen in een steelpan en breng aan de kook. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Hak de walnoten grof en ris de blaadjes van de takjes tijm. Meng de walnoten en tijm door de port en rozijnen. Maal de helft fijn met de staafmixer. Meng het fijngemalen mengsel in een kommetje met de andere helft van het mengsel.

Snijd de kip in de lengte met een scherp mes in tot je ze kunt openklappen en je lapjes hebt die ongeveer even dik zijn. Bestrooi met peper en zout. Bestrijk de kip met het noten-rozijnenmengsel en rol strak op in de breedte. Wikkel elke kipfilet in plakjes pancetta.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilets op hoog vuur rondom bruin. Zet het vuur laag en laat in 13 min. gaar worden. Snijd de kip in schuine plakjes.

Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten

Instructievideo - 03:35 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gevulde kipfilet met rozijnen, port en walnoten

Gevuld vlees is altijd feestelijk: mooi hoofdgerecht dat je in een halfuurtje maakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig