Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons
bewaar
bewaar

Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

20 min. bereiden / 25 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalotten en veeg de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak de sjalot, kastanjechampignons en spekreepjes 5 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de kipdijfilets in 4 stukken en de wortels in stukken van 4 cm.

Voeg de rest van de boter, de kip en de wortels toe aan het sjalot-champignonmengsel en bak 3 min. mee. Doe de bloem erbij en laat 2 min. op laag vuur gaar worden.

Breng ondertussen een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag.

Halveer de krieltjes en snijd de grote in drie stukken. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en krieltjes toe aan het kipmengsel. Breng aan de kook en stoof alles met de deksel schuin op de pan in ca. 25 min. gaar. Roer af en toe.

Snijd ondertussen de peterselie fijn. Schep door de kipstoof en serveer.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
combinatietipLekker met donker brood, bijv. pain rustique.

Franse kipstoof

Instructievideo - 03:00 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipstoof met wortel, spek, krieltjes & kastanjechampignons

Malse kipdijfilet, hartige spekreepjes, sjalot en wortel: een echt zondags eenpansgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig