Spitskoolsoep met kalkoen en bonen
Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas.
Aan de slag
Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 min. op laag vuur gaar worden. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof.
Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.
Spitskoolsoep met kalkoen en bonen
Stevige trek? Stevige soep! Met kool, wortel, zwarte bonen en Parmezaanse kaas.
hoofdgerecht
null personen
350 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schrap de wortels en snijd in plakjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de spitskool in reepjes. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes.
Verhit de olie in een soeppan en bak de ui, knoflook, laurier en wortel 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Spoel ondertussen de bonen in een vergiet af onder koud stromend water. Voeg de kool, bonen, kalkoen en bouillon toe aan het wortelmengsel. Breng aan de kook en laat de kalkoen in 10 min. op laag vuur gaar worden. Schaaf ondertussen de Parmezaanse kaas en snijd de blaadjes van de peterselie grof.
Haal het laurierblaadje uit de soep, voeg de peterselie toe en verwarm nog 1 min. Verdeel de soep over de borden en bestrooi met de kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse bospeen
1 ui
1 teen knoflook
400 g spitskolen
250 g kalkoenfilet
2 el traditionele olijfolie
1 gedroogde laurierblaadjes
400 g zwarte bonen
1 l kippenbouillon in pot
50 g Parmigiano Reggiano
20 g verse platte peterselie