Gestoofde wortels met basilicum en geitenkaas
Aan de slag
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de bosui in ringetjes, de knoflook fijn en het basilicum grof.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de wortels met de knoflook 3 min. Voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven tot de wortels beetgaar zijn. Voeg de bosui, de uitgelekte olijven en kappertjes toe. Verwarm alles nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de verkruimelde geitenkaas.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gestoofde wortels met basilicum en geitenkaas
bijgerecht
null personen
225 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in schuine stukken van 2 cm. Snijd de bosui in ringetjes, de knoflook fijn en het basilicum grof.
Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de wortels met de knoflook 3 min. Voeg de wijn toe. Doe de deksel op de pan en laat 10 min. stoven tot de wortels beetgaar zijn. Voeg de bosui, de uitgelekte olijven en kappertjes toe. Verwarm alles nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met het basilicum en de verkruimelde geitenkaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
3 bosuien
15 g verse basilicum
700 g regenboog wortelmix
3 el traditionele olijfolie
150 ml droge witte wijn
2 el kappertjes
4 el zwarte olijven zonder pit
100 g zachte geitenkaas
Dit heb je nodig
dunschiller