Frambozen-roomtaart
bewaar
bewaar

Frambozen-roomtaart

Leuk idee voor Valentijn: deze taart samen laag voor laag oppeuzelen. Lekker zoet!

50 min. bereiden / 35 min. oventijd / 1 uur wachten

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de vorm in.

Breng een pan met water aan de kook. Hang er een iets kleinere kom of pan in, de kom mag het water niet raken. Doe de eieren, 180 g suiker en vanillesuiker in de kom en klop in 10 min. met een mixer tot een luchtige, lichte massa. Neem de kom uit de pan en zeef de bloem, maizena en bakpoeder erboven. Spatel er voorzichtig door. Schep het beslag in de springvorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in 1 uur helemaal afkoelen op een rooster.

Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen 225 g frambozen met de rest van de suiker al roerend in een steelpan tot het puree is. Neem de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los al roerend op in de puree. Klop de slagroom stijf in een kom. Spatel de frambozenpuree er luchtig door. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Snijd de cake overlangs in 3 gelijke lagen. Besprenkel elke laag 3 el crème de cassis. Leg 1 laag op een bord en verdeel er 1/3 van de frambozenroom over. Herhaal dit 2 keer. Verdeel de rest van de frambozen en de blauwe bessen over de taart. Bestrooi licht met poedersuiker.

variatietipEten er kinderen mee? Vervang de crème de cassis dan door frambozenlimonade.

Frambozen-roomtaart

Instructievideo - 04:21 min.

Biscuitbodem maken

Instructievideo - 02:16 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frambozen-roomtaart

Leuk idee voor Valentijn: deze taart samen laag voor laag oppeuzelen. Lekker zoet!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig