Kokos-chocotaart
Kokos en chocolade is een geweldige combinatie!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de taartvorm in met wat boter. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk de boter erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt (5 min). Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit.
Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan die precies op de pan past. Hang de kom of pan in de pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. Snijd de kokos-chocoladetaart in 12 repen.
Kokos-chocotaart
Instructievideo - 04:02 min.
Kokos-chocotaart
Kokos en chocolade is een geweldige combinatie!
nagerecht
null porties
465 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de taartvorm in met wat boter. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk de boter erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt (5 min). Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit.
Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan die precies op de pan past. Hang de kom of pan in de pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. Snijd de kokos-chocoladetaart in 12 repen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g ongezouten roomboter
308 g Oreo-koekjes
4 middelgrote eieren
200 g poedersuiker
2 el maizena
2 tl vanillearoma
165 g gemalen kokos
150 g witte chocolade
Dit heb je nodig
rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)
keukenmachine