Goudbruine broccoli-tonijntaart
Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.
Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling. Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
Goudbruine broccoli-tonijntaart
Deze taart maak je in een kwartier, daarna hoeft hij alleen nog de oven in!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng ondertussen een pan ruim water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Doe zodra het water kookt de broccoli in de pan en kook in 4 min. beetgaar. Spoel af onder stromend koud water en laat goed uitlekken.
Vet ondertussen de quichevorm in met de olie. Verwijder het papier van het bladerdeeg en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Laat de tonijn uitlekken en verdeel samen met de broccoli over de bodem van de vorm. Leg de tomaatjes erop.
Klop de eieren los met de yoghurt. Voeg de kaas, peper en eventueel zout toe. Schenk over de taartvulling. Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek de taart na 30 min. af met aluminiumfolie, zodat deze niet te bruin wordt.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 g broccoli
½ el traditionele olijfolie
270 g rollen vers bladerdeeg
390 g tonijnmoot in water
250 g cherrytomaten
4 middelgrote eieren
170 g Griekse yoghurt
100 g geraspte jonge kaas
Dit heb je nodig
quichevorm (Ø 28 cm)