Gazpacho met gefrituurde roodbaars
Aan de slag
In pan bodempje water met azijn en zout aan de kook brengen. Steel van artisjokken verwijderen. Artisjokken in ca. 15 minuten gaar koken. Afgieten en in vergiet laten afkoelen. Onderzijde van artisjok afsnijden, blaadjes en 'hooi' verwijderen zodat alleen de bodem overblijft. Artisjokbodems in repen snijden.
Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in grove stukken snijden. Trostomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in parten snijden. Paprika heel dun schillen en in repen snijden, zaadlijsten verwijderen. Knoflook pellen.
In keukenmachine groenten en knoflook pureren. Mosterd en enkele druppels tabasco toevoegen. Terwijl de keukenmachine draait, druppelsgewijs olijfolie en wijnazijn bij groentepuree schenken. Mengsel door zeef wrijven en op smaak brengen met peper en zout. Soep enkele uren in koelkast, of maximaal een uur in vriezer, ijskoud laten worden.
Blaadjes munt van takjes plukken, enkele kleine blaadjes apart houden voor garnering. In keukenmachine munt met olie tot gladde saus pureren. Hetzelfde doen met de basilicumblaadjes en slagroom.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. In kom tempurameel, mineraalwater, zout en peper tot klonterig beslag kloppen. Roodbaarsfilet in repen van 2 cm breed snijden. Visrepen één voor één door tempurabeslag halen en voorzichtig in frituurolie laten glijden. In ca. 3 minuten gaar en lichtbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
Gazpacho over vier kommen verdelen. Repen gefrituurde vis en artisjok in het midden van de soep opstapelen. Garneren met achtergehouden verse kruiden. Muntolie en basilicumroom langs de rand druppelen.
Gazpacho met gefrituurde roodbaars
voorgerecht
null personen
1026 kcal
115 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
In pan bodempje water met azijn en zout aan de kook brengen. Steel van artisjokken verwijderen. Artisjokken in ca. 15 minuten gaar koken. Afgieten en in vergiet laten afkoelen. Onderzijde van artisjok afsnijden, blaadjes en 'hooi' verwijderen zodat alleen de bodem overblijft. Artisjokbodems in repen snijden.
Komkommer schillen en in de lengte halveren. Met theelepel zaadjes eruit schrapen. Komkommer in grove stukken snijden. Trostomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten in parten snijden. Paprika heel dun schillen en in repen snijden, zaadlijsten verwijderen. Knoflook pellen.
In keukenmachine groenten en knoflook pureren. Mosterd en enkele druppels tabasco toevoegen. Terwijl de keukenmachine draait, druppelsgewijs olijfolie en wijnazijn bij groentepuree schenken. Mengsel door zeef wrijven en op smaak brengen met peper en zout. Soep enkele uren in koelkast, of maximaal een uur in vriezer, ijskoud laten worden.
Blaadjes munt van takjes plukken, enkele kleine blaadjes apart houden voor garnering. In keukenmachine munt met olie tot gladde saus pureren. Hetzelfde doen met de basilicumblaadjes en slagroom.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. In kom tempurameel, mineraalwater, zout en peper tot klonterig beslag kloppen. Roodbaarsfilet in repen van 2 cm breed snijden. Visrepen één voor één door tempurabeslag halen en voorzichtig in frituurolie laten glijden. In ca. 3 minuten gaar en lichtbruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier.
Gazpacho over vier kommen verdelen. Repen gefrituurde vis en artisjok in het midden van de soep opstapelen. Garneren met achtergehouden verse kruiden. Muntolie en basilicumroom langs de rand druppelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 eetlepels azijn
0 zout
2 verse artisjokken
1 komkommer
8 trostomaten
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
2 theelepels Dijonmosterd
0 tabasco
200 ml olijfolie
50 ml rode wijnazijn
0 peper
1 zakje verse munt
100 ml olie
1 zakje verse basilicum
100 ml slagroom
1 pakje tempuramix
200 ml mineraalwater
200 g roodbaarsfilet
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier