Met mie omwikkelde garnalen
Aan de slag
Scampi volgens gebruiksaanwijzing op zak ontdooien. In magnetron of steelpan azijn verwarmen, suiker al roerend erin oplossen (kooklucht niet inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel). Komkommer en rode peper in de lengte halveren, van zaadjes ontdoen en in zeer kleine blokjes snijden. In schaaltje komkommer, peper, vissaus en gezoete azijn mengen. In schaal mie met kokend water overgieten en 2 min. laten staan tot miedraden van elkaar loskomen. Mie in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Frituurolie verhitten. Ontdooide scampi pellen, maar staartje eraan laten. Scampi droogdeppen, bij staartje vasthouden en losjes omwikkelen met enkele miedraden. Scampi in twee porties in 2-3 min. goudbruin en gaar frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met frisse komkommersaus.
Met mie omwikkelde garnalen
null personen
55 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Scampi volgens gebruiksaanwijzing op zak ontdooien. In magnetron of steelpan azijn verwarmen, suiker al roerend erin oplossen (kooklucht niet inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel). Komkommer en rode peper in de lengte halveren, van zaadjes ontdoen en in zeer kleine blokjes snijden. In schaaltje komkommer, peper, vissaus en gezoete azijn mengen. In schaal mie met kokend water overgieten en 2 min. laten staan tot miedraden van elkaar loskomen. Mie in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Frituurolie verhitten. Ontdooide scampi pellen, maar staartje eraan laten. Scampi droogdeppen, bij staartje vasthouden en losjes omwikkelen met enkele miedraden. Scampi in twee porties in 2-3 min. goudbruin en gaar frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met frisse komkommersaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g scampi
2 eetlepels azijn
½ eetlepel suiker
10 cm komkommer
1 rode peper
1 eetlepel Thaise vissaus
50 g eiermie
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
frituurpan