Chocolade-truffeltaart
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in.
Breng een pan water aan de kook, hak ondertussen de chocolade grof. Zet een kleinere vuurvaste kom of pan op de pan met water. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade hierin smelten (au bain-marie).
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel.
Klop de boter en suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en de frambozen erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Chocolade-truffeltaart
nagerecht
null personen
256 kcal
30 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in.
Breng een pan water aan de kook, hak ondertussen de chocolade grof. Zet een kleinere vuurvaste kom of pan op de pan met water. De bodem mag het water niet raken. Laat de chocolade hierin smelten (au bain-marie).
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen en hak grof. Rasp de oranje schil van een schoongeboende sinaasappel.
Klop de boter en suiker met een mixer luchtig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg de chocolade en het sinaasappelrasp toe. Meng de bloem met de bakpoeder en spatel door het botermengsel. Voeg de slagroom toe en spatel de hazelnoten en de frambozen erdoor. Schep het beslag in de springvorm. Bak ca. 50 min in de oven. Neem eruit en laat afkoelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g pure chocolade
190 g ongebrande hazelnoten
1 medium handsinaasappel
175 g ongezouten roomboter
125 g rietsuiker
3 middelgrote eieren
175 g tarwebloem
2 tl bakpoeder
200 ml verse slagroom
250 g verse frambozen
Dit heb je nodig
springvorm (Ø 24 cm)
mixer