Spinazietaart met pijnboompitten
Knapperig - zelfgemaakt! - deeg met daaronder een verrassend zachte vulling.
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Smelt boter in een steelpan. Doe de boter in een kom en meng met de bloem, 1 el olie en het zout. Voeg het lauwwarme water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en laat opnieuw uitlekken.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop de eieren los en rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Meng de ham in een kom met de spinazie, eieren, kaas, peterselie, pijnboompitten en peper.
Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en doe de vulling erin. Vouw de randen iets over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg ermee. Bak ca. 50 min. in de oven.Serveer de spinazietaart warm, lauw of koud.
Spinazietaart met pijnboompitten
Instructievideo - 04:48 min.
Spinazietaart met pijnboompitten
Knapperig - zelfgemaakt! - deeg met daaronder een verrassend zachte vulling.
hoofdgerecht
null personen
635 kcal
40 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de ham in reepjes en de knoflook en peterselie fijn. Smelt boter in een steelpan. Doe de boter in een kom en meng met de bloem, 1 el olie en het zout. Voeg het lauwwarme water toe en kneed in 5 min. tot een soepel deeg.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit 1 el olie in een hapjespan en laat de spinazie in delen al omscheppend slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit. Snijd de spinazie fijn en laat opnieuw uitlekken.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Klop de eieren los en rasp de Parmezaanse kaas.
Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de ham op middelhoog vuur 1 min. Bak de knoflook 1 min. mee. Meng de ham in een kom met de spinazie, eieren, kaas, peterselie, pijnboompitten en peper.
Rol ¾ van het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de ingevette springvorm met het deeg en doe de vulling erin. Vouw de randen iets over de vulling. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 24 cm. Leg erop. Prik er met een vork gaatjes in. Smelt de rest van de boter en bestrijk het deeg ermee. Bak ca. 50 min. in de oven.Serveer de spinazietaart warm, lauw of koud.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g roomham
2 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
100 g ongezouten roomboter
300 g Tipo 00 bloem
6 el traditionele olijfolie
1 tl zout
100 ml kraanwater
600 g verse spinazie
80 g pijnboompitten
2 middelgrote eieren
100 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
deegroller
springvorm (Ø 24 cm)