Couscous uit Trapani
Aan de slag
Ontdooi de garnalen.
Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.
Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.
Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.
Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Couscous uit Trapani
hoofdgerecht
null personen
745 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de garnalen.
Doe de couscous in een ruime schaal. Los een bouillontablet op in 350 ml kokend water. Schenk over de couscous en roer door. Laat afgedekt 10 min. staan.
Pel ondertussen de garnalen, laat de staartjes zitten. Verwijder met een scherp mesje het darmkanaal.
Doe de amandelen, koriander, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Roer de couscous los met een vork. Houd 2 el amandelpesto achter en schep de rest door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de tomaten aan de tak erop.
Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Verhit 1 el pesto in een koekenpan en fruit hierin de knoflook 1 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. Voeg 250 ml kokende water en een half bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de garnalen toe aan de saus en laat in 5 min. gaar worden.
Doe de saus in een kom en schep de rest van de pesto erdoor. Serveer bij de couscous.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g diepvries rauwe ongepelde zoutwaternalen
300 g couscous
1½ visbouillontablet
600 ml kraanwater
95 g geroosterde amandelen
15 g verse koriander
20 g verse platte peterselie
100 ml olijfolie extra vierge
250 g cherrytomaten aan de tak
4 tenen knoflook
2 uien
Dit heb je nodig
staafmixer