Geroosterde kip met aardappel
bewaar
bewaar

Geroosterde kip met aardappel

15 min. bereiden / 1 uur 10 min. oventijd / 15 min. wachten

7 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ris de naaldjes van 2 takjes rozemarijn en snijd fijn. Haal de blaadjes van 3 takjes salie en snijd fijn. Doe de rest van de takjes kruiden in de holte van de kip. Pers de citroen uit. Meng het citroensap met de fijngesneden kruiden, 3 el olie, peper en eventueel zout. Bestrijk hiermee de kip rondom. Leg de kip op de borstkant in de braadslee.

Boen de aardappelen schoon en halveer ze. Besprenkel ze met de olie en leg ze rond de kip. Zet de braadslee ca. 1 uur en 10 min. in de oven. Snijd ondertussen de varkenssaucijzen elk in 5 stukken.

Keer de kip na 30 min. Meng dan meteen de varkenssaucijs door de aardappelen.

Neem de braadslee uit de oven en laat de kip nog 15 min. rusten, losjes afgedekt met aluminiumfolie.

Kip verdelen

Instructievideo - 01:04 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde kip met aardappel

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig