Gebakken mozzarellatosti
De ultieme tosti kun je 'm ook wel noemen: 2 soorten kaas en extra pit van de arrabbiata pesto.
Aan de slag
Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de kapjes van het brood en de rest van het brood in een sneetje per persoon. Bestrijk alle sneetjes brood aan 1 kant dun met de pesto. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met wat basilicum, de mozzarella en weer wat basilicum. Bestrooi met peper en eventueel zout en leg de andere helft van de sneetjes brood erop, met de pestokant naar onderen. Druk stevig aan.
Rasp de kaas. Meng het ei, de melk en kaas in een diep bord. Dompel de tosti's met beide kanten in het eimengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur aan beide kanten in 10 min. goudbruin, keer regelmatig. De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten. Halveer de tosti's en serveer direct.
Gebakken mozzarellatosti
De ultieme tosti kun je 'm ook wel noemen: 2 soorten kaas en extra pit van de arrabbiata pesto.
null personen
335 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de kapjes van het brood en de rest van het brood in een sneetje per persoon. Bestrijk alle sneetjes brood aan 1 kant dun met de pesto. Beleg de helft van de sneetjes brood achtereenvolgens met wat basilicum, de mozzarella en weer wat basilicum. Bestrooi met peper en eventueel zout en leg de andere helft van de sneetjes brood erop, met de pestokant naar onderen. Druk stevig aan.
Rasp de kaas. Meng het ei, de melk en kaas in een diep bord. Dompel de tosti's met beide kanten in het eimengsel. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de tosti's op middelhoog vuur aan beide kanten in 10 min. goudbruin, keer regelmatig. De kaas moet zacht zijn, maar niet helemaal gesmolten. Halveer de tosti's en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g buffelmozzarella
1 witbrood
65¼ g pesto arrabbiata
15 g verse basilicum
40 g Pecorino Romano
2 middelgrote eieren
150 ml halfvolle melk
4 el traditionele olijfolie