Pastasalade met kip en venkel
bewaar
bewaar

Pastasalade met kip en venkel

De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter.

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Maak de venkel schoon en halveer deze. Houd wat venkelgroen apart. Snijd de venkel in flinterdunne partjes en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en rooster de venkel in ca. 5 min. beetgaar. Keer halverwege. Snijd de kipfilet in blokjes. Schaaf de kaas in flinters. Kook de tortelloni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat in het vergiet uitlekken en afkoelen.

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd met een scherp mes boven de kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit. Vang het sap op in een kom. Roer mosterd, likeur, azijn en de rest van de olie door de sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Schep in een ruime kom de dressing, kipblokjes, venkel- en sinaasappelpartjes door de tortelloni. Knip tuinkers en venkelgroen boven de salade fijn. Lekker met een schaaltje gemengde olijven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastasalade met kip en venkel

De frisse smaak van sinaasappel en de anijssmaak van venkel geven deze salade z'n zomerse karakter.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig