Gemarineerde haring met tomaat
Aan de slag
Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Dille fijnhakken. Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden. In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen. Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.
Gemarineerde haring met tomaat
bijgerecht
null personen
145 kcal
25 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Ui pellen en in dunne ringen snijden. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Vruchtvlees in reepjes snijden. Dille fijnhakken. Staartje en laatste graatjes van haringen verwijderen en haringen schuin in repen van ca. 1 cm dik snijden. In schaal azijn, suiker, olijfolie, piment, mosterd en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Haring, uiringen, tomaat en dille voorzichtig door dressing scheppen. Afgedekt minstens 4 uur (liefst 1 dag) in koelkast laten marineren.
Haring nogmaals omscheppen en op buffet zetten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rode ui
2 tomaten
4 takjes dille
4 maatjesharingen
4 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel gemalen piment
1 theelepel mosterd
0 zout en versgemalen peper