Bietengazpacho met serranoham
Gazpacho met een vleugje Nederland: bietengazpacho! Heeft een iets aardse smaak en wat zilt dankzij de serrano.
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika, tomaten en bietjes in een blender of hoge beker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap met de tomatenpuree, knoflook en olijfolie in de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Snijd de serranoham in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ham in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep met de serranoham.
Bieten
Instructievideo - 04:40 min.
Bietengazpacho met serranoham
Gazpacho met een vleugje Nederland: bietengazpacho! Heeft een iets aardse smaak en wat zilt dankzij de serrano.
voorgerecht
null personen
775 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika, tomaten en bietjes in een blender of hoge beker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap met de tomatenpuree, knoflook en olijfolie in de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Snijd de serranoham in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ham in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep met de serranoham.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 puntpaprika
½ schaal tastytomtomaten
1 pot geroosterde rode paprika's
½ bak gekookte bieten
1 limoen
1 blikje tomatenpuree
2 tenen knoflook
25 ml olijfolie
½ pakje serranoham
Dit heb je nodig
blender of staafmixer