Bietengazpacho met serranoham
bewaar
bewaar

Bietengazpacho met serranoham

Gazpacho met een vleugje Nederland: bietengazpacho! Heeft een iets aardse smaak en wat zilt dankzij de serrano.

10 min. bereiden / 30 min. wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika, tomaten en bietjes in een blender of hoge beker. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap met de tomatenpuree, knoflook en olijfolie in de blender. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Maal in de blender of met een staafmixer tot een egale soep. Snijd de serranoham in reepjes. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de ham in 3 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en garneer de soep met de serranoham.

algemeenWilt u de soep direct serveren? Doe er dan een paar ijsblokjes in.

Bieten

Instructievideo - 04:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Bietengazpacho met serranoham

Gazpacho met een vleugje Nederland: bietengazpacho! Heeft een iets aardse smaak en wat zilt dankzij de serrano.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig