Biefstukspiesen met gestoofde paprika en oregano
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paprika en tomaat toe en zet het vuur middelhoog. Voeg de blaadjes van de oregano uit de kruidenmix toe en laat 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal van de rest van de kruiden de blaadjes los. Maak met het zeezout en de paprikapoeder in de vijzel of met de staafmixer fijn tot een rub (droge marinade). Meng de rest van de olie erdoor. Wrijf het vlees in met de rub en rijg aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de spiesen 5 min., zodat ze mooi rosé zijn vanbinnen. Schep de paprika op 4 borden en leg op elk bord een spies. Lekker met tagliatelle.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Biefstukspiesen met gestoofde paprika en oregano
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de paprika en tomaat toe en zet het vuur middelhoog. Voeg de blaadjes van de oregano uit de kruidenmix toe en laat 10 min. stoven. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en zout.
Haal van de rest van de kruiden de blaadjes los. Maak met het zeezout en de paprikapoeder in de vijzel of met de staafmixer fijn tot een rub (droge marinade). Meng de rest van de olie erdoor. Wrijf het vlees in met de rub en rijg aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de spiesen 5 min., zodat ze mooi rosé zijn vanbinnen. Schep de paprika op 4 borden en leg op elk bord een spies. Lekker met tagliatelle.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 el olijfolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
1 schaal tastytomtomaten
1 bakje verse barbecuekruidenmix
2 tl grof zeezout
2 tl paprikapoeder
1 schaal biefstukpuntjes
Dit heb je nodig
satéprikkers, grillpan of barbecue, vijzel of staafmixer