Kalkoen teriyaki met sugarsnaps
Aan de slag
Meng de kalkoen met de helft van de teriyakisaus. Laat 10 min. staan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rijg de kalkoen aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan en gril de kalkoenspiesjes in 8 min. bruin en gaar. Bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een wok en bak de wokgroente en sugarsnaps in 5 min. beetgaar. Voeg de rest van de teriyakisaus toe en verwarm nog 1 min.
Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de groenten, kalkoen en bosui erover. Meng voor een meer intense smaak de kalkoenfilet de avond van tevoren al met de teriyakisaus. Laat het geheel afgedekt in de koelkast marineren.
Kalkoen teriyaki met sugarsnaps
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de kalkoen met de helft van de teriyakisaus. Laat 10 min. staan. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 1 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rijg de kalkoen aan de satéprikkers.
Verhit de grillpan en gril de kalkoenspiesjes in 8 min. bruin en gaar. Bestrooi met het sesamzaad. Verhit de olie in een wok en bak de wokgroente en sugarsnaps in 5 min. beetgaar. Voeg de rest van de teriyakisaus toe en verwarm nog 1 min.
Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de groenten, kalkoen en bosui erover. Meng voor een meer intense smaak de kalkoenfilet de avond van tevoren al met de teriyakisaus. Laat het geheel afgedekt in de koelkast marineren.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kalkoenfilet
1 flesje teriyakisaus
300 g witte rijst
1 el sesamzaad
2 el zonnebloemolie
1 zak Japanse wokgroente
1 zak sugar snaps
1 bosuitje
Dit heb je nodig
grillpan, satéprikkers