Cevapcici (worstjes uit de balkan)
Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 20 worstjes van.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertussen de shoarmabroodjes 3 min. in de grillpan of op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd de ui in dunne ringen. • Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met coleslaw. Kijk voor een recept op elders op allerhande.nl.
Cevapcici (worstjes uit de balkan)
Dat dit gerecht overheerlijk is, valt niet te ontkennen: ze aten het al in de middeleeuwen!
hoofdgerecht
null personen
835 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de bloem en paprikapoeder toe. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Voeg de peterselie en 2 tl zout toe. Kneed door elkaar en vorm er met vochtige handen 20 worstjes van.
Verhit de grillpan of steek de barbecue aan. Gril de worstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Gril ondertussen de shoarmabroodjes 3 min. in de grillpan of op de barbecue. Keer halverwege.
Snijd de ui in dunne ringen. • Snijd de broodjes overlangs doormidden en beleg ze met de sla en ui. Leg op elk bord 2 broodjes en 5 worstjes. Serveer met de knoflooksaus. Lekker met coleslaw. Kijk voor een recept op elders op allerhande.nl.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
1 el tarwebloem
3 tl pikante paprikapoeder
2 tenen knoflook
20 g verse platte peterselie
8 stuks grote afbakshoarmabroodjes
1 rode ui
200 g fijngesneden ijsbergsla
150 g knoflooksaus
Dit heb je nodig
barbecue of grillpan