Spaghetti carbonara met erwten en artisjokken
Aan de slag
Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, royaal zout toe en doe de spaghetti in het kokende water. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar. Voeg na 4 min. kooktijd de doperwten toe.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Zet dan het vuur uit.
Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten. Doe de eieren in een kom en klop samen met de slagroom en 100 g kaas en peper naar smaak tot een samenhangende saus.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg het spek en de artisjokharten toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. De saus dikt in omdat de eieren iets stollen door de hitte van de pan en van de pasta. Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuïger geheel te krijgen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.
Spaghetti carbonara maken
Instructievideo - 00:44 min.
Spaghetti carbonara met erwten en artisjokken
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
20 min. bereiden
40 min. wachten
Aan de slag
Breng 3 liter water aan de kook in een ruime pan. Voeg, als het water kookt, royaal zout toe en doe de spaghetti in het kokende water. Roer de spaghetti een keer door als deze helemaal onder water staat en kook hem in 8 min. beetgaar. Voeg na 4 min. kooktijd de doperwten toe.
Bak ondertussen de spekreepjes in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. uit. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Zet dan het vuur uit.
Snijd ondertussen de artisjokharten in kwarten. Doe de eieren in een kom en klop samen met de slagroom en 100 g kaas en peper naar smaak tot een samenhangende saus.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Doe de spaghetti direct terug in de pan en voeg het spek en de artisjokharten toe. Voeg al roerend met een houten lepel de saus toe. Blijf roeren tot de saus iets is ingedikt en aan de pasta blijft hangen. De saus dikt in omdat de eieren iets stollen door de hitte van de pan en van de pasta. Voeg zo nodig wat kookvocht toe om een smeuïger geheel te krijgen. Verdeel over 4 diepe borden en serveer direct met de rest van de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g spaghetti
1 zakje verse doperwten
1 duopak spekreepjes
2 tenen knoflook
1 blik artisjokharten
2 eieren
1 bekertje slagroom
150 g Parmezaanse kaas