Quinoa met radijs, druiven en noten
De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar!
Aan de slag
Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook de doperwten 9 min. in water. Dubbeldop ondertussen de tuinboontjes. Doe de doperwten en tuinboontjes in een grote kom.
Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe. Schep de quinoa en dressing door de groenten. Verdeel de noten en gorgonzola erover.
Quinoa met radijs, druiven en noten
Instructievideo - 03:29 min.
Quinoa met radijs, druiven en noten
De pittige radijs vormt een spannend contrast met de zoete druiven. Nog wat pecannoten voor de bite en smakelijk eten maar!
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Hak de pecannoten grof en verkruimel de gorgonzola. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.Kook de doperwten 9 min. in water. Dubbeldop ondertussen de tuinboontjes. Doe de doperwten en tuinboontjes in een grote kom.
Snijd de radijs in plakjes. Halveer de druiven in de lengte en doe ze bij de groenten. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp, sap, de olie, honing en azijn in een kom tot een dressing. Voeg peper toe. Schep de quinoa en dressing door de groenten. Verdeel de noten en gorgonzola erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
70 g ongebrande pecannoten
200 g gorgonzola
275 g quinoa
200 g verse doperwten
300 g diepvries fijne tuinbonen
1 bos radijs
250 g pitloze rode druiven
2 limoenen
4 el traditionele olijfolie
2 el vloeibare honing
2 el wittewijnazijn