Sperziebonensalade met pittige radijs
De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de tuinerwtjes toe. Giet de bonen en erwten af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een ruime schaal. Schaaf de wortelen met een dunschiller in lange linten. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de wortel en radijs door de sperziebonen.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een hoge kom en voeg de tahin, yoghurt, honing en 1/3 van de cashewnoten toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de koriander grof en strooi samen met het sesamzaad en de rest van de cashewnoten over de salade.
Sperziebonensalade met pittige radijs
De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de tuinerwtjes toe. Giet de bonen en erwten af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een ruime schaal. Schaaf de wortelen met een dunschiller in lange linten. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de wortel en radijs door de sperziebonen.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een hoge kom en voeg de tahin, yoghurt, honing en 1/3 van de cashewnoten toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de koriander grof en strooi samen met het sesamzaad en de rest van de cashewnoten over de salade.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g fijne sperziebonen
225 g fijne diepvries tuinerwten
300 g regenboog wortelmix
1 bosje radijs
1 limoen
1 el tahini white in pot
4 el volle yoghurt
1 el vloeibare honing
170 g ongezouten cashewnoten
15 g verse koriander
2 el zwart sesamzaad
Dit heb je nodig
staafmixer