Sperziebonensalade met pittige radijs
bewaar
bewaar

Sperziebonensalade met pittige radijs

De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.

25 min. bereiden

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en kook 5 min. in water met zout. Voeg na 3 min. de tuinerwtjes toe. Giet de bonen en erwten af en spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en doe in een ruime schaal. Schaaf de wortelen met een dunschiller in lange linten. Maak de radijs schoon en snijd in dunne plakjes. Meng de wortel en radijs door de sperziebonen.

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Doe het rasp en sap in een hoge kom en voeg de tahin, yoghurt, honing en 1/3 van de cashewnoten toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde dressing. Besprenkel de salade met de dressing. Snijd de koriander grof en strooi samen met het sesamzaad en de rest van de cashewnoten over de salade.

variatietip In plaats van de regenboogwortelmix kun je ook geschilde bospeen (pak 600 g) gebruiken.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sperziebonensalade met pittige radijs

De smaak van de lente: zoete tuinerwten, pittige radijs en knapperige sperziebonen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig